Форуми|Цікаве ти Корисне
Сорбекс чи звичайне активоване вугілля?

Що ви оберете?
Сорбекс:0%
Звичайне активоване вугілля:100%
Опитано:3

Повідомлення
1. ADMIN[1106](Off)SAY
31.05.11 22:19
Скажіть будь-ласка чим відрізняються сорбекс і звичайне активоване вугілля?
Особисто я вбачаю відмінність у наступному: ну по-перше це ціна, а по-друге, єдина перевага капсули, це коли вона розчиняється, вугілля знаходиться в подрібненому стані, в той час як звичайна таблетка ще розчиняється у шлунку.
Але оскільки декілька хвилин не грають великої ролі і платити значно більші гроші за розрекламований продукт не розумно - я б надав перевагу таблеткам.
2. Sona[17](Off)SAY
04.06.11 19:59
Зверніть увагу, що є певна різниця між сорбентами та ентеросорбентами - дрібна, але важлива для медицини.
Так як Sorbex заявлено як дієтичну добавку, можна сміливо висловити реальне припущення, що повної фармакологічної перевірки він не проходив(не має реєстраційного номеру та наказу МОЗ). А отже, заперечити чи підтвердити кращу ефективність відносно Активованого вугілля, задекларовану виробником - нереально.
Адреса виробника відсутня (2008), тобто юридичні притензії у "певних ситуаціях" можна виставити хіба що "назві виробника".
Якщо порівняти площу таблеток Активованого вугілля і сорбекс (з точки зору математики), закупивши їх на однакову суму, Активоване вугілля буде далеко попереду, отже більшою буде і клінічна ефективність. Якщо ж порівнювати таблетку Активованого вугілля і капсулу сорбекс (з точки зору фізики) площа абсорбції більша у сорбекс. Але маса рідини(токсинів), яку можуть всмоктати гранули (в капсулі) і таблетка, буде різнитись. Виникає одне питання - на чию користь це буде? Хоча, звісно, психологічно випити легше 1-2 капсули сорбекс аніж жменю таблеток Активованого вугілля, за що виробники "сорбекс" "пропонують" заплатити близько $3 замість $0,25.
Додатково, склад Активованого вугілля і сорбекс буде різнитись, адже капсула виготовлена з "якоїсь речовини", подрібнене вугілля "чомусь" утворює гранули різного розміру і стійко утримує їх форму; таблетка "чомусь" теж утримує форму -однак дуже легко її втрачає.
Питання чи можна вживати маленьким дітям (до 6 років і менше) сорбекс? Однозначної відповіді не має. Усвідомлюйте (я звертаюсь в першу чергу до батьків!), що пропорція: ОДНА таблетка Активованого вугілля не дорівнює ОДНА капсула сорбекс, адже реальної абсорбційної сили останнього неможливо встановити, а це, вкрай рідко, але може зіграти 'злий жарт'! (вже не говоримо за капсулу, матеріал якої невідомо як сприйме дитячий організм)...
НІХТО НЕ ПЕРЕВІРЯВ, ЯК ДИТЯЧИЙ ОРГАНІЗМ "ПРАЦЮЄ" З сорбекс!
Питання: Харчове отруєння є показом до застосування сорбекс? Загалом при лікуванні та першій (невідкладній) допомозі при харчових отруєннях показано застосовувати ентеросорбенти. Загалом думаю, що шкоди немає виникнути при використанні даного препарату (щодо харчового отруєння). Однак вимушений відмітити, що є більш ефективні препарати(а не дієтичні добавки) у такій ситуації.
Однозначно можна підтвердити лише те, що дана добавка психологічно зручна для вживання пацієнтові, і якщо вже доводилось вживати Активоване вугілля, можна вжити і сорбекс.
3. Sona[17](Off)SAY
04.06.11 19:59
а так просто на одну більше активованого потрібно пити.

Відповісти
Зберегти в txt

© ::ANDREW-LVIV::