Форуми|Цікаве ти Корисне
Корисні поради (широка фізика)

Повідомлення
1. ADMIN[1106](Off)SAY
23.07.09 14:05
Пишемо сюди різні цікаві речі (техніка/електро/фізика)
2. ADMIN[1106](Off)SAY
23.07.09 14:16
Наприклад.
У тебе сіла батарейка, заміни немає, зарядного немає. Що ж робити? Треба шило, оцет(кислота), шприц. У батарейці (вздовж) зробити тунелі(діри) 2/3 від довжини і залити тути шприцом оцет. Діри (там де знак "+") залатати/заліпити. От... Коли був дитиною, то в таке бавився. Правда, не усі вдавалося відновити.
3. СанеК[92](Off)SAY
29.07.09 21:16
Лучший способ воскрешения батарейки-погрызть ее,шо б аж кислота потекла))) (за автомобильные аккумуляторы не знаю,не приходилось кусать
4. ADMIN[1106](Off)SAY
02.02.15 13:31
Як відновити відносно старий акумулятор?
розповім вам коротко про відновлення свинцево-кислотних акумуляторі, такі стоять в ДБЖ (UPS), в автомобілях тощо.

Зазвичай такого типу акумулятори мають під захисною кришкою отвори закриті гумовими ковпачками.
Вам потрібно їх відкрити. Підсвітіть ліхтариком та оцініть стан, сухість в середині. В більшості випадків там буде сухо.
Далі беремо і заливаємо в кожен із отворів дистильовану воду. Найкраще заливати шприцом. Заливаємо до тих під, доки вода всякає. як тільки перестане всякати - припиняємо. Старайтеся не переборщити із кількістю води. Якщо залишиться трошки води, яка не всякла - не переживайте, нехай залишається. За якийсь час вона випарується. Відсмоктувати її також не рекомендую, оскільки це вже вода із кислотою тепер.
Наступний крок, це зарядка акумулятора зовнішнім зарядним пристроєм. Заряджати з відкритими отворами, оскільки вода може закипіти й ковпачки почнуть вистрелювати. Якщо ви відновлюєте акумулятор від UPS (12В), то напругу зарядки встановіть ~13.6В і заряджайте 4 годині. Стосовно сили струму, то тут бажано ~0.6A, але не завжди є можливість їх вибрати самостійно. Тому беремо доступний для нас зарядний блок і заряджаємо. Після чого розрядіть акумулятор і знову повторіть процес зарядки.

Таким чином, ви зможете відновити акумулятор!
Особисто я так відновив та зекономив 65$!
Це була коротенька інструкція.

Відповісти
Зберегти в txt

© ::ANDREW-LVIV::