Стівен Кінг - Поле бою
Стівен Кінг
Поле бою

Stephen King
Battleground

----------------------
У сріблястій місячній імлі
Науково-фантастичні оповідання та повісті
Київ, "Веселка", 1986

Переклад Андрія Минка
----------------------


«Містере Реншоу! Містере Реншоу!»
Оклик портьє перехопив його на півдорозі до ліфта, і Реншоу з невдоволенням обернувся, перекладаючи з руки в руку дорожню сумку з емблемою авіакомпанії. Кишеню його куртки приємно обважнював конверт із двадцяти- та п'ятдесятидоларовими банкнотами. Роботу виконано добре, тож і платня була гарна, попри те, що п'ятнадцять відсотків належало Організації.
Тепер він хотів лише прийняти гарячий душ і лягти спати.
«Що таке?»
«Вам посилка, сер. Розпишіться, будь ласка!»
Реншоу недбало черкнув у квитанції і замислено поглянув на прямокутний пакунок. Його ім'я та адресу написано чітким, із нахилом уліво, почерком, що здався йому знайомим.
Реншоу посунув посилку по облицьованій під мармур стойці, і в ній щось тихо клацнуло.
«Відправити нагору, містере Реншоу?»
«Не треба, я заберу сам».
Пакунок був десь вісімнадцять дюймів завдовжки, і Реншоу незграбно притискав його до себе. Потім поставив пакунок на ворсистий килим, що вкривав підлогу ліфта, і вставив свого особистого ключа в шпарину над звичайним рядом кнопок. Кабіна рушила вгору, до його фешенебельної квартири на даху хмарочоса. Реншоу заплющив очі, мимоволі прокручуючи в пам'яті, як на екрані, недавні події.
Спочатку, як звичайно, був дзвінок від Кела Бейтса: «Є робота, Джонні».
Реншоу брався за роботу двічі на рік і ніколи не погоджувався на суму менше десяти тисяч доларів. Платили йому клієнти за особливий талант. Хоча природа й створила Реншоу в подобі людини, життя зробило з нього хижака, який умів робити тільки одне, але досконало: вбивати, щоб вижити.
Після розмови з Бейтсом у поштовій скриньці Реншоу з'явився темно-жовтий конверт: ім'я, адреса, фотографія. Цього разу на ній була хвороблива фізіономія бізнесмена з Майямі на ймення Ганс Морріс —
1 2 .. 5 6 .. 9 >>
Стор.:  
Розмір шрифту
К-сть символів на сторінку
Карячі кнопки:
4 - попередня сторінка
6 - наступна сторінка
» Назад
» В папку
» КНИЖКИ
» Головна
Online: 1
© ::ANDREW-LVIV::
0.0074с.